Buitengewoon Winkelen

Algemeen

Bakkerij van Otten

02-11-2018

VOLOP DECEMBERLEKKERNIJEN BIJ BAKKERIJ VAN OTTEN

De barbecue staat weer in de stalling en de winterse lekkernijen doen hun intrede, zo ook in de winkel van bakkerij Van Otten te Wierden. De overheerlijke Sinterklaasspecialiteiten liggen te lonken en als de Goedheiligman begin december ons land verlaat, zijn de schappen gevuld met smakelijke kerstproducten.

Bakkerij Van Otten staat bekend om de speciale Sinterklaasproducten die op dit moment in de winkel verkrijgbaar zijn. Geliefd zijn het speculaas, marsepein en de borstplaatjes en die zijn niet te vergelijken met de varianten die in supermarkten liggen. Winkelmedewerker Dianne Semmekrot: “De smaak van onze marsepein en borstplaatjes wordt bepaald door de hoeveelheid amandelen die gebruikt worden. Daardoor is het suikergehalte veel lager en krijg je een totaal unieke smaakbeleving. Het komt dus ook regelmatig voor dat mensen die bij voorbaat al zeggen dat ze niet van marsepein houden verrast zijn als ze de ambachtelijke marsepein van onze bakker proeven.” Een ander écht Sinterklaasproduct is de 'ouwe taaie' van Van Otten. “Het is geen brok en geen taaitaai, het ligt er precies tussenin. In Wierden is dit een veelgevraagde lekkernij. Er zijn klanten die er in september al naar vragen!”

En zodra Sinterklaas weer voor een jaartje het land uit is, wordt de winkel voorzien van kerstproducten. Van Otten staat bekend om zijn verse Weihnachtsstollen, maar ook het Italiaanse panettone is geliefd. Daarnaast zijn er tal van andere decemberproducten verkrijgbaar, waaronder tulbanden, kerstbonbons, chocoladekransen en kerstkranskoekjes.

De kracht van de producten van bakkerij Van Otten zit 'm grotendeels in de ingrediënten. Bakker Eric van Otten heeft al jarenlang het op eerlijke en duurzame wijze bereiden van producten hoog in het vaandel. “We kopen zo veel mogelijk lokaal in; we weten waar de grondstoffen vandaan komen en hoe ze worden gekweekt. Als je een goede basis van boter en granen hebt, dan is dat al een groot deel van het succes van een goed product. Daarnaast hebben we ten opzichte van veel andere bakkers een ander productieproces. We beginnen al in de avonduren met het klaar maken van het deeg, waarna het in de nacht gebakken wordt. Door het proces in één keer uit te voeren, krijg je geen smaakverlies en is het een ware beleving.”

Om aan de vraag naar de gewilde producten te kunnen voldoen wordt op zaterdag 10 november een geheel nieuwe bakkerij aan de Veldegge in Enter in gebruik genomen. Daar hebben de bakkers meer ruimte voor zowel brood- als patisserie- en chocoladeproducten. Geïnteresseerden kunnen deze dag overigens een kijkje in de spreekwoordelijke keuken komen nemen. Bakker Eric van Otten en zijn medewerkers zetten de deuren wagenwijd open en staan klaar om alle vragen te beantwoorden.

En wie een bezoek aan de winkel in Wierden brengt: vergeet vooral niet de actiecoupon mee te nemen die bij de nieuwsbrief van deze maand is bijgevoegd. Daarmee krijg je flinke korting op roomboterbrok!

Nieuws WiWi

Blijf op de hoogte van alle activiteiten in het centrum van wierden!

Copyright 2020 © Buitengewoon Winkelen   |   Sitemap   |   Ontwerp: Grafisch Media   |   Realisatie: Webprodie